20-09-03

De rijkste man van de VS

Microsoft stuurt iedereen een mailtje, om te laten weten dat Bill Gates de rijkste man van de VS blijft, met als bijlage het  'Win32.Swen.A'  virus. Arme windowsgebruikers. Ze worden om de haverklap getroffen door allerlei virussen. En nog blijft Bill Gates de rijkste met een bedrag van 43 Miljard Euro, 11 Miljard minder dan vorig jaar.
 
Artikel in 'De Standaard' dit weekend : Tony Blair gebruikt best geen windows software meer zoals Word. In één word document zou namelijk altijd enkele onvoorziene gevaren schuilen.
In een word document zit altijd meer informatie dan een mens zo op het eerste gezicht zou vermoeden. Als u in een Word XP bestand - openen kiest, kunt u onderaan het bestandtype kiezen. En daar zit de mogelijkheid "tekst uit willekeurig bestand herstellen". Als u op een bestand gaat staan en die mogelijkheid aanklikt, krijgt u het bestand, met onderaan weggeveegde teskt, en informatie over auteurs en plaatsen waar het bestand werd opgeslagen.
Linux en Unix gebruikers kunnen zelf nog meer! Door middel van extra software kunnen zij de word-documenten omzetten naar formaten die voor hen ook leesbaar zijn, en nog veel meer. Dat kan gaan van de naam van de printers, namen van auteurs, tot zelf tekst die in het oorspronkelijke document was geschrapt.
De Britse premier Tony Blair werd in het voorjaar slachtoffer van de geheime kanten van word-documenten. Namelijk over het al dan niet aangedikte dossier over de vernietigingswapens van Irak, dat ook online in Word-formaat was.
Tony vs. Word (Bill Gates)
Artikel afkomstig uit "De standaard van 21 sept"
 

19:20 Gepost door @vince | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.